Ağır Sanayi Tekerleği Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Ağır sanayi sektöründe hem hammaddelerin hem de nihai ürünlerin taşınması önemli işlerden biridir. Dolayısıyla lojistik alanında kullanılan araçlar ve bu araçların tekerleri de son derece önemlidir. Peki ağır sanayi tekerleği nedir, ne gibi özellikler sunar ve farklı alanlarda kullanılan ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanları nelerdir?
Ağır Sanayi Tekerleği Nedir?
Endüstriyel uygulamalarda ağır yüklerin taşınması için kullanılan dayanıklı ve yüksek performanslı tekerlek türleri ağır sanayi tekeri olarak adlandırılır. Ağır iş makinelerinden inşaat araçlarına, liman ekipmanlarından tarım makinelerine kadar pek çok farklı alanda ağır yükleri taşımakta kullanılan araçlar için uygundur. Farklı ağırlık taşıma kapasitelerine sahip, farklı teker çapları ve malzemeler ile üretilmiş, çeşitli malzemeler ile güçlendirilmiş çok sayıda ağır sanayi tekerleği modeli ile karşılaşmak mümkündür.
Ağır Sanayi Tekerleği Özellikleri Nelerdir?
Ağır sanayi tekerleklerinin belli başlı dezavantajları bulunuyor olsa da kullanıldığı alanlarda çok sayıda avantaj getirir. Nitekim ağır sanayi teker özellikleri ve öne çıkan avantajlarından bazıları şunlardır:
-
Sert çalışma koşullarına ve ağır yüklere karşı son derece dayanıklıdır.
-
Ağır yük taşıma gerektiren inşaat ve madencilik gibi sektörlerde güvenli bir şekilde kullanılabilir.
-
Yüksek yol tutuş ve stabilite sunarlar. Çeşitli zemin ve arazi koşullarına rahat bir şekilde uyum sağlayabilir.
-
Zeminlere minimum hasar verir; bu da zeminlerin hasar görmemesi gereken inşaat gibi alanlarda oldukça önemli bir avantajdır.
-
Farklı boyut ve tasarımlarla üretildiklerinden farklı ihtiyaçlara karşılık verebilir.
Tüm bunlara ek olarak ağır sanayi tekerlekleri metal ve yüksek mukavemet gücü sunan bilya rulmanları kullanılarak üretilir. Poliüretan kaplama ağır eşyaların kolay bir şekilde taşınmasını sağlar. Kullanım kolaylığının artırılması için sabit maşalı, döner tablalı ve frenli olarak üretilirler. Ayrıca iz bırakmayan bir yapıya sahip olması önemli ağır sanayi tekerlek özellikleri arasında gösterilebilir.
Ağır Sanayi Tekerleği Hangi Alanlarda Kullanılır?
Farklı boyut ve tasarımlara sahip olduğundan ağır sanayi tekerleği farklı sektörlere entegre edilebilir. Örneğin konveyör sistemleri, servis arabaları, otomotiv sektörü ya da farklı endüstrilerde kullanılan taşıma arabaları ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanlarından bazıları olarak öne çıkar. Tüm bunlara ek olarak inşaat sektörü, madencilik endüstrisi, liman ve konteyner terminalleri, tarım ve tarım makineleri, ağır yük taşımacılığı sektörü, endüstriyel makine sektörü ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanları olarak değerlendirilebilir.
e-Tekerlek.com EA, EV, EJ ve EW olmak üzere farklı serilerde ağır sanayi tekerlekleri üretir. İhtiyaçlara göre 100’ün üzerindeki modelden herhangi biri tercih edilebilir.
Ağır Sanayi Tekerleği Ne Kadar Yük Kaldırır?
Ağır sanayi tekerlekleri çok geniş bir taşıma kapasitesi ağırlığı sunar. Yük taşıma kapasitesi konusunda belirleyici olan özelliklerden bazıları şunlardır: Teker çapı, teker genişliği, toplam yükseklik, tabla ebatları, maşa kalınlığı, bağlantı şekli, yataklama tipi ve kasnak malzemesi. Elbette bu listeyi uzatmak mümkün.
Örneğin çapı 350 olan, poliüretan kaplı ve çift tekerli ağır sanayi tekerleklerinin yük taşıma kapasitesi 4800 kg değerine kadar ulaşabilir. Elbette bu tek tekerlek değeridir. Bu tekerleklerden 4 adet kullanıldığında yük taşıma kapasitesi 14400 kg değerine kadar ulaşabilir. Fakat kauçuk kaplı ve çapı 150 olan olan ağır sanayi tekerleklerinde tek tekerin taşıma kapasitesi 250 kg iken 4 tekerin taşıma kapasitesi 750 kg olabilir.
Eğer siz de farklı yük taşıma kapasitelerine sahip ağır sanayi tekerleklerini incelemek ve kolay bir şekilde sipariş vermek isterseniz, e-Tekerlek.com sizleri bekliyor!