Hareketin Gücü Burada : Lastik Tekerlek
Lastik, çeşitli kimyasalların birleşimden oluşan, basınçlı havayı içinde tutabilen, yüksek teknoloji gerektiren bir süreçle üretilen aracın en önemli parçalarından birisidir. Lastik tekerlek aracın hareketini başlatır, hızlandırır ve durdurur. Tekerleklerin lastiklerinin yapılarında naylon, rayon ve polyester kordlar bulunmaktadır. Çeşitli boyutlarda, yapılarda ve tipte üretilmektedir. Lastik tekerlek teknolojiye bağlı olarak gelişmeye devam etmiştir. İlk olarak Sümerliler tarafından icat edilmiş ve 19. yüzyıl sonundan itibaren lastik tekerleğin ham maddesi olan kauçuk kullanılmıştır. 20. yüzyılda ise tam olarak gelişerek en üst düzeye ulaşmıştır.
Lastiğin Görevleri
Aracın yükünü taşımak, darbeleri emerek konfora katkıda bulunmak, emici özellikleri sayesinde sürüş veya zeminden dolayı meydana gelen kuvveti gizlemek, yol kaplamasının türü ve yolum durumu ne olursa olsun güvenli şekilde yolun tutuşunu sağlamak, firen gücünde ve viraj dönüşlerinde direksiyon kontrolü için gerekli olan kuvveti üretmek gibi görevler lastik tekerlek sayesinde gerçekleştirilmektedir.
Lastik tekerlek alacağınız zaman dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz: Gürültüsüz taşıma, kolay itme, zemine zarar vermeme, atmosfer şartlarına ve suya dayanım, kimyasallara dayanım, yağlara dayanım, bozuk yüzeylerde kullanma, sert döküntünün olduğu yerlerde kullanım, ağır yük altında kullanım, ortam sıcaklığı gibi özelliklerin bulunması gereklidir.
Lastik tekerlekleri için www.e-tekerlek.com adresini ziyaret etmenizi ve incelemenizi tavsiye ediyoruz. En uygun fiyatlarla en uygun seçeneklerle bu siteden lastik tekerlek satın alabilirsiniz.