Malzeme Bilgisi

Malzeme Bilgisi

Malzeme Bilgisi

 

Poliamid Tekerlekler

Kullanım alanları: -20°C ile +80°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Aşınma dirençleri yüksek, kırılmaya karşı dayanıklı, çalıştığı zemine zarar vermez, iz bırakmaz, temas yüzeylerinde renk atması olmaz, paslanmaya karşı dirençlidirler. Ayrıca kokusuz, tatsız, hijyenik ve mineral asitler, oksidasyon maddeleri, klorlu hidrokarbonlar ve ağır metal tuzları hariç çok sayıda kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır.

Renk: Beyaz

 

Döküm Tekerlekler

Kullanım Alanları: -40°C ile +600°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Bu tekerlekler aşınmaya karşı oldukça dirençli, çok yüksek taşıma kapasitesine sahip, yağlara karşı dayanıklıdır.

 

Polipropilen (Moblen) Tekerlekler

Kullanım Alanları: -20°C ile +70°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Bu tekerlekler kırılmaya karşı oldukça dirençli, çalıştığı zemine zarar vermez, iz bırakmaz, güçlü oksitleyici maddeler ve klorlu hidrokarbonlular dışında çok sayıda kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır.

Renk: Siyah

 

Poliüretan Tekerlekler

Kullanım Alanları: -20°C ile +70°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Bu tekerlekleri titreşimi absorbe etme özelliği oldukça yüksek, darbelere karşı dayanıklı, aşınma direnci yüksek, kullanıldığı zemine zarar vermeden çalışır, iz bırakmaz. Petrol ürünleri ve mineral yağlar dışında çok sayıda kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır.

Renk: Turuncu

 

Kauçuk Tekerlekler

Kullanım Alanları: -20°C ile +60°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Titreşimi absorbe etme özelliği oldukça yüksek, darbelere karşı dayanıklı, kullanıldığı zemine zarar vermeden çalışır, iz bırakmaz (gri), yağlar dışında çok sayıda kimyasal maddeye dayanıklıdır.

Renk: Siyah / Gri

Sertlik: 82 +- 3 Shore A

 

Termoplastik Kauçuk Tekerlekler

Kullanım Alanları: -20°C ile +60°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Yüksek derecede hareket etme kabiliyetine sahip, düşük sesle gürültüsüz çalışı, yürüme ve yön değiştirme direnci düşük, çalıştığı zemin zarar vermez, iz bırakmaz ve çok sayıda kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır.

Renk: Gri

Sertlik: 90 +- 2 Shore A

 

Elastik Kauçuk Tekerlekler

Kullanım Alanları: -20°C ile +60°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Oldukça yüksek taşıma kapasitesi ve yüksek derecede hareket kabiliyetine sahip, titreşimi absorbe etme özelliği yüksek, özel kauçuk karışıma sahip, çalıştığı zemine zarar vermez, iz bırakmaz ve yağlar dışında çok sayıda kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır. Yüksek aşınma dayanıklılığında oldukça düşük ilk hareket ve yürüme direnci gösterir.

Renk: Mavi

Sertlik: 75 +- 2 Shore A

 

Havalı Tekerlekler

Kullanım Alanları: -20°C ile +40°C arası sıcaklıklarda kullanılabilirler.

Özellikleri: Havalı tekerleklerin lastikleri kauçuk malzemeden imal edilmiştir. Bu tekerlekler, çalıştığı zemine zarar vermez, iz bırakmaz, titreşimi absorbe etme özelliği oldukça yüksektir. Hareket kabiliyeti düşük olmasına karşılık, bozuk zeminlerde bile düşük hareket etme direnci gösterir. Yağlar dışında çok sayıda kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır.

Renk: Siyah

Blog Yazılarımız
Tümünü Görüntüle
Endüstriyel Zincir Çeşitleri
Endüstriyel uygulamalar, her geçen gün daha karmaşık ve sofistike sistemler gerektirir. Bu bağlamda endüstriyel zincir türleri geniş bir yelpazede kullanılır ve birçok üretim sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Farklı uygulamalar ve ihtiyaçlar, çeşitli sanayi zincirleri geliştirilmesine yol açmıştır. Her bir zincir türü, belirli bir amaca hizmet etmek üzere tasarlanır, üretim verimliliğini artırmak ve operasyonel maliyetleri düşürmek amacı taşır. Peki endüstriyel zincir...
Döküm Tekerleklerin Özellikleri
Döküm tekerlekler, endüstriyel uygulamalarda kullanılan dayanıklı ve güvenilir hareket çözümleridir. Tekerlekler, ağır yükleri taşıma kapasiteleri ve zorlu ortamlarda gösterdikleri üstün performans sayesinde birçok sektörde tercih edilmektedir. Fabrikalardan depolara, üretim tesislerinden lojistik merkezlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan döküm tekerlekler, işletmelerin verimliliğini ve güvenliğini artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Sabit maşalı döküm tekerlek,...
Bilya Nedir? Ne İşe Yarar?
Farklı endüstrilerde işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ya da üretilen şeylerin verimliliğinin artması için küçük ama son derece işlevsel parçalar bulunur. İşte bilyalar da bu parçalardan biridir. Rulmanlarda, taşıma sistemlerinde, üretim makinelerinde ve daha çok farklı alanda karşımıza çıkan bilyalar boyut, malzeme ve tasarım bakımından farklı özellikler gösterebilir. Bu da farklı endüstrilere ve ihtiyaçlara karşılık vermesi anlamına gelir. Peki farklı endüstrilerde kullanılan ve işleri...
Termoplastik Nedir? Termoplastik Malzeme Özellikleri
Farklı sektörler, sektörel ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı malzemeler kullanıyor. Malzeme seçiminde dayanıklılık, işlenebilirlik ve maliyet gibi birtakım faktörler mevcut. Tüm bu faktörler için tatmin edici sonuçlar veren termoplastik de sık kullanılan malzemelerden biri. Peki termoplastik nedir ve kullanım alanları nelerdir?
Polyamid Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Farklı endüstriler üretim süreçlerinde, ihtiyaçları dahilinde dayanıklılığı, esnekliği, ısıya karşı dayanıklılığı, maliyetlerinin düşüklüğü ve daha pek çok faktöre bağlı olarak çeşitli malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin ihtiyaçları karşılaması önemli olduğu kadar, maliyetleri düşürmesi ve olabilecek en iyi tüketici ürünlerini ortaya çıkarması da önemlidir. Bu anlamda son yüzyılın en yaygın kullanılan malzemelerinden biri polyamid ya da poliamit olarak karşımıza...
Palet Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Tüm sektörler için depolama ve lojistik süreçleri hayati bir öneme sahiptir. Paletler, depolama ve lojistik süreçlerini kolaylaştırarak hem iş gücü hem de maliyetler bakımından üst düzey bir verimlilik sağlar. Peki palet nedir ve nerelerde kullanılır?
Ağır Sanayi Tekerleği Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Ağır sanayi sektöründe hem hammaddelerin hem de nihai ürünlerin taşınması önemli işlerden biridir. Dolayısıyla lojistik alanında kullanılan araçlar ve bu araçların tekerleri de son derece önemlidir. Peki ağır sanayi tekerleği nedir, ne gibi özellikler sunar ve farklı alanlarda kullanılan ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanları nelerdir?
Havalı Teker Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Taşıma ekipmanlarında kullanılan tekerlek çeşitleri taşıma performansını doğrudan etkiler. Kullanılan tekerleğin tipi taşıma kapasitesini, taşıma konforunu, esnekliği ve gürültüyü belirler. Örneğin dolgu lastikler zorlu koşullarda konforlu bir sürüş yaratmazken içi hava dolu lastiklerde durum tam tersidir. Elbette her iki tekerlek türünün de kendisine göre birtakım avantajları ve dezavantajları bulunur. Peki havalı tekerlek nedir, özellikleri nelerdir, ne gibi avantajlar sunar ve farklı ihtiyaçlara karşılık...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.