Sanayi Tekeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sanayi Tekeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sanayi Tekeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Sözlük anlamı ağır sanayi tekerleklerini “zor yükleri taşımak ve beklenmedik dirençlere karşı koymak için tasarlanmış tekerlek” olarak tanımlamaktadır.

Ağır sanayi tekerini nasıl tarif edeceklerini 10 farklı kişiye sorsak muhtemel 10 farklı cevap alırız. Bütün cevaplar insanların yaşadıkları tecrübelere ve çevre koşullarına göre değişiklik gösterir. Ofiste çalışan bir kişi büyük fotokopi makinasının altındaki tekerlekleri ağır sanayi tipi olarak düşünürken fabrikanın üretim hattında çalışın kişi ise oradaki büyük taşıma arabasının altındaki tekerlekleri ağır sanayi tipi olarak değerlendirir.

Sanayi tekerleklerinin tamamı ağır sanayi tekeri olarak görülür ancak kendi içinde de sanayi tekerlekleri farklı tiplere ayrılır. Hafif sanayi tekerlekleri, orta sanayi tekerlekleri, ağır sanayi tekerlekleri ve ekstra ağır sanayi tekerlekleri olarak sınıflandırılabilir. Bu tiplerin arasındaki temel farklılıklar sahip oldukları maksimum taşıma kapasiteleri, sağlamlıkları ve yapısal özelliklerdir.

Ürün yapısal farklılıklarından ötürü, 2 bambaşka tekerlek aynı taşıma kapasitesine sahip olmalarına rağmen birisi ağır sanayi diğeri orta sanayi olarak sınıflandırılır. Bu tekerleklerin farklı sınıflandırılmalarına neden olan başlıca faktörler:

  • Teker maşasının malzemesi
  • Döner bilya yatağının yapısı ve çapı
  • Rulman tipi ve çapı
  • Teker kasnak malzemesi
  • Teker kaplama malzemesi

Bir uygulama için doğru tekeri bulmakta teker sınıflandırılması önemlidir. Aynı taşıma kapasitesine sahip 2 tekerlekten birisi belli bir kullanım alanı için uygunken diğeri uygun olmayabilir.

e-tekerlek.com ihtiyaçlarınıza en uygun olan tekerleği belirlemek ve size tedarik etmek için her zaman hizmetinizdedir. Her türlü teknik sorunuz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Hareketin Gücü” nü kullanın!

Blog Yazılarımız
Tümünü Görüntüle
Endüstriyel Zincir Çeşitleri
Endüstriyel uygulamalar, her geçen gün daha karmaşık ve sofistike sistemler gerektirir. Bu bağlamda endüstriyel zincir türleri geniş bir yelpazede kullanılır ve birçok üretim sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Farklı uygulamalar ve ihtiyaçlar, çeşitli sanayi zincirleri geliştirilmesine yol açmıştır. Her bir zincir türü, belirli bir amaca hizmet etmek üzere tasarlanır, üretim verimliliğini artırmak ve operasyonel maliyetleri düşürmek amacı taşır. Peki endüstriyel zincir...
Döküm Tekerleklerin Özellikleri
Döküm tekerlekler, endüstriyel uygulamalarda kullanılan dayanıklı ve güvenilir hareket çözümleridir. Tekerlekler, ağır yükleri taşıma kapasiteleri ve zorlu ortamlarda gösterdikleri üstün performans sayesinde birçok sektörde tercih edilmektedir. Fabrikalardan depolara, üretim tesislerinden lojistik merkezlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan döküm tekerlekler, işletmelerin verimliliğini ve güvenliğini artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Sabit maşalı döküm tekerlek,...
Bilya Nedir? Ne İşe Yarar?
Farklı endüstrilerde işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ya da üretilen şeylerin verimliliğinin artması için küçük ama son derece işlevsel parçalar bulunur. İşte bilyalar da bu parçalardan biridir. Rulmanlarda, taşıma sistemlerinde, üretim makinelerinde ve daha çok farklı alanda karşımıza çıkan bilyalar boyut, malzeme ve tasarım bakımından farklı özellikler gösterebilir. Bu da farklı endüstrilere ve ihtiyaçlara karşılık vermesi anlamına gelir. Peki farklı endüstrilerde kullanılan ve işleri...
Termoplastik Nedir? Termoplastik Malzeme Özellikleri
Farklı sektörler, sektörel ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı malzemeler kullanıyor. Malzeme seçiminde dayanıklılık, işlenebilirlik ve maliyet gibi birtakım faktörler mevcut. Tüm bu faktörler için tatmin edici sonuçlar veren termoplastik de sık kullanılan malzemelerden biri. Peki termoplastik nedir ve kullanım alanları nelerdir?
Polyamid Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Farklı endüstriler üretim süreçlerinde, ihtiyaçları dahilinde dayanıklılığı, esnekliği, ısıya karşı dayanıklılığı, maliyetlerinin düşüklüğü ve daha pek çok faktöre bağlı olarak çeşitli malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin ihtiyaçları karşılaması önemli olduğu kadar, maliyetleri düşürmesi ve olabilecek en iyi tüketici ürünlerini ortaya çıkarması da önemlidir. Bu anlamda son yüzyılın en yaygın kullanılan malzemelerinden biri polyamid ya da poliamit olarak karşımıza...
Palet Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Tüm sektörler için depolama ve lojistik süreçleri hayati bir öneme sahiptir. Paletler, depolama ve lojistik süreçlerini kolaylaştırarak hem iş gücü hem de maliyetler bakımından üst düzey bir verimlilik sağlar. Peki palet nedir ve nerelerde kullanılır?
Ağır Sanayi Tekerleği Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Ağır sanayi sektöründe hem hammaddelerin hem de nihai ürünlerin taşınması önemli işlerden biridir. Dolayısıyla lojistik alanında kullanılan araçlar ve bu araçların tekerleri de son derece önemlidir. Peki ağır sanayi tekerleği nedir, ne gibi özellikler sunar ve farklı alanlarda kullanılan ağır sanayi tekerleklerinin kullanım alanları nelerdir?
Havalı Teker Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Taşıma ekipmanlarında kullanılan tekerlek çeşitleri taşıma performansını doğrudan etkiler. Kullanılan tekerleğin tipi taşıma kapasitesini, taşıma konforunu, esnekliği ve gürültüyü belirler. Örneğin dolgu lastikler zorlu koşullarda konforlu bir sürüş yaratmazken içi hava dolu lastiklerde durum tam tersidir. Elbette her iki tekerlek türünün de kendisine göre birtakım avantajları ve dezavantajları bulunur. Peki havalı tekerlek nedir, özellikleri nelerdir, ne gibi avantajlar sunar ve farklı ihtiyaçlara karşılık...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.