Blog
Havalı Teker Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Taşıma ekipmanlarında kullanılan tekerlek çeşitleri taşıma performansını doğrudan etkiler. Kullanılan tekerleğin tipi taşıma kapasitesini, taşıma konforunu, esnekliği ve gürültüyü belirler. Örneğin dolgu lastikler zorlu koşullarda konforlu bir sürüş yaratmazken içi hava dolu lastiklerde durum tam tersidir. Elbette her iki tekerlek türünün de kendisine göre birtakım avantajları ve dezavantajları bulunur. Peki havalı tekerlek nedir, özellikleri nelerdir, ne gibi avantajlar sunar ve farklı ihtiyaçlara karşılık verebilecek olan havalı tekerlek çeşitleri nelerdir? Bu kısa ama kapsamlı rehber havalı tekerlek seçiminde size yardımcı olabilir!
Sanayi Nedir? Sanayi Örnekleri Nelerdir?
Türkiye, organize sanayi bölgelerinin sayısı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca çok sayıda limana sahip olması ihracat ve ithalat faaliyetleri bakımından da son derece önemli. Sanayi faaliyetleri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelişim göstermeye devam ediyor. Ülkelerin ekonomik olarak gelişmesini ve toplumsal refahın yükselmesini sağlayan en önemli lokomotiflerden biri olarak kabul edilen sanayi nedir ve sanayi ürünleri nelerdir?
Çelik Nedir? Hammaddesi Nedir?
İnşaat, otomotiv, enerji ve makine de dahil olmak üzere pek çok sektörde kullanılan çelik, bugün üretim süreçlerinin de en önemli malzemelerinden biri durumunda. Sahip olduğu özellikler sayesinde maksimum bir dayanıklılık sunan bu ürün hem ekonomik olması hem de üretim süreçlerinin kolay olması nedeniyle yaygın olarak kullanılıyor. Çelik malzemeler ile hem günlük olarak kullandığımız pek çok araçta hem de devasa yapılarda karşılaşmak mümkün. Peki çelik nedir, hangi malzemelerden üretilir ve çelik üretiminde kullanılan belli başlı yöntemler neler?
Oksitlenme Nedir? Nasıl Önlenir?
Genellikle metal ürünlerde gerçekleşen ve dayanıklılık sorunlarına yol açan oksitlenme pek çok kişi ya da kurum için ekstra maliyetler yaratabilir. Peki oksitlenme ne demek ve oksitlenme sorununu engellemek, oksitleri temizlemek için ne gibi önlemler almak gerekiyor?
PVC Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?
Geniş uygulama alanları, uygun maliyetleri ve dayanıklılığı sayesinde PVC, yapı ve inşaat sektörü başta olmak üzere pek çok sektörün en önemli malzemelerinden biri haline gelmiştir. Pencere çerçevelerinden su borularına, otomotiv sektöründen tekstil endüstrisine kadar çok çeşitli alanlarda kullanılabilir. Peki PVC nedir ve kullanım alanları nelerdir?
Alüminyum Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?
Günlük hayatta karşımıza en çok çıkan malzemelerden biri olan alüminyum, pek çok sektörde ihtiyaçlara mükemmel şekilde karşılık verir. Peki alüminyum nedir, nasıl üretilir ve yaygın olarak hangi sektörlerde kullanılır?
Krom Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Farklı endüstriler kendi ihtiyaçlarına göre çok sayıda malzeme ve maden kullanıyor. Sık kullanılan madenlerden biri de krom. Dayanıklılık ve estetik görünüm gibi özellikleri ile krom madeni günlük hayatta kullandığımız pek çok ürünün içerisinde mevcut. Peki krom madeni nerelerde kullanılır ve kullanıldığı alanlarda ne gibi avantajlar sağlıyor?
Inox (Paslanmaz Çelik) Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Endüstri alanı her geçen gün yeni malzemeler üretmeye ve bunları farklı sektörlere entegre etmeye devam ediyor. İşte inox da bu malzemelerden biri. Özellikle mutfak ekipmanlarında kullanılan inox paslanmazlık, estetik görünüm ve kolay temizlenebilirlik gibi özellikleri ile çıkıyor. Peki bugüne dek pek çok sektöre kendisini kabul ettirerek en popüler malzemelerden biri olan inox ve inox renk nedir, ne gibi avantajlar sunar?
Polipropilen Nedir?
Polipropilen özgül ağırlığı düşün olan bir plastik çeşididir. Kısa adı ''pp'' olan bu plastik, aynı zamanda jelatinin ham maddesidir. Son yıllarda ultraviyole koruyucuları ile birlikte eritildiği için güneş ışığına karşı mukavemet gücü artmıştır. Endüstriyel alanda en fazla kullanılan termoplastiklerden biri olan polipropilenin çekme payı 0,006 mm ile 0,02 mm arasıdır.
Paslanmaz Çelik Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Yüksek dayanım gücü ve uzun ömrü nedeniyle mutfak araç gereçlerinden santral üretimine, tekne imalatından inşaat parçalarına ve tekerlek üretimine kadar pek çok alanda kullanılan paslanmaz çelik; günlük hayatın her anında karşınıza çıkabilecek türden bir malzeme. Peki hemen hemen her sektörde yoğun olarak kullanılan paslanmaz çelik hangi maddelerden oluşur ve kaç çeşide ayrılır?